.
Home » , » Scarlett Johansson

Scarlett Johansson


Scarlett Johansson s-a nascut pe 22 noiembrie 1984 in New York. Este cea mai tanara dintre cei patru frati (mai are un frate si o sora, precum si un frate geaman). Si-a dorit sa devina actrita de cand avea trei ani. Roluri in filme insa a primit de la opt ani. Dupa cursuri urmate la Lee Strasberg Theatre Institute for Young People, Scarlett si-a facut debutul la inceputul anilor ’90 in piesa off-Broadway Sophistry, alaturi de Ethan Hawke. Primul rol al lui Scarlett intr-un film a fost aparitia din 1994 in North, cu Elijah Wood. In anul urmator a interpretat rolul fiicei lui Sean Connery in thrillerul realizat dupa romanul lui John Katzenbach Just Cause/O cauza dreapta, iar in 1996, a aparut in If Lucy Fell si Manny & Lo (pentru care a fost nominalizata la Independent Spirit Award pentru cea mai buna actrita). Anul urmator avea sa apara in Fall si Home Alone 3/Singur acasa 3.

In 1998, cariera ei atinge noi culmi. Distribuita in rolul Grace MacLeana, o tanara care sufera un accident de calarie in The Horse Whisperer/Imblanzitorul de cai, regizat de Robert Redford, Scarlett este remarcata si apreciata de critici si public. Un succes neasteptat pentru tanara, deoarece filmul nu are incasari exceptionale la box-office. Actrita de 13 ani primeste premiul Hollywood Reporter Young Star pentru rolul sau. Ironic, Scarlett a fost creditata pe genericul lui Horse Whisperer cu titulatura "and introducing..." (folosit pentru a sublinia ca este vorba de un debut), desi ea aparuse si in alte 6 filme pana atunci.

Scarlett a putut fi vazuta apoi in My Brother the Pig (1999) si in Ghost World (2000), filmul regizat de Terry Zwigoff, o adaptare dupa seria de benzi desenate cu acelasi nume. Anul urmator a aparut intr-un rol provocator in drama Fratilor Coen, The Man Who Wasn't There. Tot in 2001, Scarlett a jucat in An American Rapsody, un film unguresc despre o fata care reuseste sa scape din spatele cortinei de fier in 1950. Dupa un asa film serios, a schimbat macazul aparand in comedia horror din 2002 Eight Legged Freaks/Lighioane cu opt picioare.

Anul 2003 se va dovedi cel mai de succes al ei. A jucat in filmul Sofiei Coppola Lost in Translation/Rataciti printre cuvinte in rolul unei tinere care se imprieteneste cu un actor american. Dupa Lost in Translation a urmat Girl with a Pearl Earring, in care a jucat rolul principal, al unei tinere servitoare care va fi aruncata in viata tumultoasa a pictorului olandez Johannes Vermeer. Portretul acestuia, Fata cu cercel de perla, este unul dintre cele mai cunoscute tablouri din lume. Ambele roluri i-au adus actritei nominalizari la premiile Globul de Aur, la categoria Cea mai buna actrita in 2004, precum si premiul BAFTA pentru cea mai buna actrita pentru rolul din Lost in Translation.

Aparand in 2004 in comedia pentru tineri The Perfect Score, Johansson a demonstrat inca o data ca este capabila sa joace atat in roluri dramatice, cat si in comedii.
Tot in acelasi an a jucat in alte trei filme apreciate: A Love Song for Bobby Long/ Cantec de iubire (pentru care a primit a treia nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai buna actrita), A Good Woman, In Good Company/Sef, si putin mai mult! si The SpongeBob SquarePants Movie, un film de animatie unde si-a imprumutat vocea personajului Mindy.

In 2005 a jucat in The Island/ Insula, un film regizat de Michael Bay, si in noul film al lui Woody Allen, Match Point, in care are rol principal. S-ar parea ca Woody Allen a fost asa de impresionat de talentele actoricesti ale lui Scarlett, incat a distribuit-o in MatchPoint, dar si in Vicky Cristina Barcelona.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu