.
Se afișează postările cu eticheta Animale. Afișați toate postările
Se afișează postările cu eticheta Animale. Afișați toate postările

Catelus de plus

Sunt mai frumoasa decat florile

Pisicutele ninja

Sunt cuminte 2

Pisica psihidelica 2

Pisica psihidelica

Sunt cuminte

Prietenie

Oare sunt un soricel

Elefant

Catelusi pe camp

Cainele si oglinda

Pestele Clown


Alt nume pentru pestele clovn este pestele anemona datorita relatiei speciale pe care o are cu aceasta din urma.

Pestele are o culoare portocalie stralucitoare, cu trei dungi albe adesea marginite de culoare neagra. Dimensiunea lui este in medie de 9cm. Traieste in grupuri la adapostul oferit de anemone.
Cel mai popular este cel cu coada galbena numit si amphiprion clarkii, se adapteaza repede in acvariu si coloritul sau contrastant il face foarte cautat. Cei mai rari sunt cei rosii sau amphiprion ephippium cu un colorit puternic. Subfamilia amphiprioninae cuprinde 27 de specii.

Traieste cu precadere in oceanul Pacific, in partea de vest. Prefera locurile ascunse si pietrele. Daca il tineti in acvariu, se va intelege foarte bine cu toate speciile de pesti. Prefera acvariile mijlocii si anemonele de genul Heteractis magnifica, Stichodactyla gigantea, S. mertensii . Pot trai foarte bine si fara gazda sa preferata, anemona. Acest peste a dezvoltat un parteneriat mutual cu anemonele de mare, odata ce a adoptata o anemona sau un recif le va apara cu indarzire. El stie cum sa evite atingerea otravitoare a a anemonelor.

Dieta sa trebuie sa includa atat alge cat si carne, este deci un peste omnivor. Necesita hranirea de 2 sau 3 ori pe zi cu mancare marina de calitate.

In mod uzual o femela are mai multi parteneri iar atunci cand femela dominanta moare, unul dintre masculi isi schimba sexul si devine femela pentru a o inlocui. Pestele clovn depune oua pe orice fel de suprafata plata, bineinteles la adapostul anemonelor. Masculul le pazeste timp de aproape 10 zile pana ies pestisorii.

Pazesc bicicleta

Papagal in zbor


Papagalii sunt păsări din ordinul Psittaciformes și familia Psittacidae. Au un cioc a cărui formă este curbată, mandibula superioară are o mică mobilitate unde se fixează pe craniu. În plus papagalii au o mare capacitate craneală.

Ordinul Psittaciformes este format din mai multe familii: familia cacatuas (Cacatuidae), familia loris (Loridae), familia papagalilor (Psitacidae).

Papagalii sunt răspândiți prin toată emisfera sudică a planetei, ocupând multe locuri și distincte medii de viață, de la umedele selve tropicale până la deșerturile din interiorul australiei. Aria include India , sud-estul Asiei ,Africa occidentală și o specie dispărută în Statele Unite ( papagalul de Carolina) Conuropsis carolinensis. Totuși, populațiile cele mai mari ale speciei sunt originare din Australasia, America de Sud și America Centrală

Multe specii pot imita conversația umană și alte sunete. O investigatoare, Irene Pepperberg a publicat un studiu despre capacitatea de învățare a papagalului gri african numit Alex, care a fost antrenat să foloseasca cuvinte cu scopul de a identifica obiecte, să le descrie, chiar poate să raspunda la intrebări relativ complexe, de exemplu, "câte pătrate rosii există?" (raspunsuri corecte în 80% din cazuri). Totuși alti oameni de stiință susțin ca papagalii doar repetă cuvinte fără sa-i ințeleagă sensul.

Girafe


Girafa este cea mai înaltă din toate speciile de animale. Masculii pot avea 4,8 - 5,5 m înălțime și o greutate de 900kg. Numele ei provine din arabă și înseamnă cea mai înaltă dintre toate.

Originară din Africa, girafa este înrudită cu familiile: Cervidae și Bovidae, dar aparține altei familiei, Giraffidae, care cuprinde doar girafa și ruda ei cea mai apropiată okapi

Girafele sunt faimoase datorită gâtului lor extrem de lung (care le permite să ajungă la frunzele cele mai înalte și mai fragede din arbori) și picioarelor anterioare care sunt mai lungi și mai mari decât cele posterioare. Structura osoasă a gâtului nu este diferită de cea a altor mamifere, neavând vertebre în plus, dar fiecare din cele șapte oase este mai lung. În plus are coarne mici acoperite cu piele (ossicoarne)

Există multe modificări specifice ale structurii girafei, care au evoluat aparte comparativ cu a altor mamifere, în special sistemul circulator. Inima girafei trebuie să pompeze o presiune sangvină practic dublă ca a multor alte mamifere mari pentru a putea menține fluxul sanguin normal. În partea superioară a gâtului girafei, există un sistem complex de regulare a presiunii sângelui care previne excesul acestuia când girafa coboară capul să bea.

Vasele sangvine din partea inferioară a picioarelor sunt supuse unei presiuni foarte mari. Girafa are o piele groasă și strânsă pe extremitățile inferioare ale picioarelor, care menține presiunea extravasculară ridicată, semănând ca funcție cu costumul unui pilot de avion supersonic.

Majoritatea sunetelelor pe care girafa îl emite cu ajutorul plămânilor săi enormi nu poate fi auzit de urechea umană, întrucât girafele comunică între ele cu ajutorul infrasunetelor.

Limba de culoare neagră, foarte lungă (circa 45 de cm), îi permite să-și curețe urechile. Are două coarne și o creastă osoasă datorită dezvoltării excesive a oaselor frontale și nazale. Gura este diferită de cea a altor rumegătoare, buza superioară nu este tăiată ca la cămile, are o forma mai ascuțită. Are un sistem care îi permite să deschidă și să inchidă fosele nazale în mod voluntar, protejându-le de prf.

Blana este de culoare galbenă, cu pete de culoare mai închise sau mai deschise, petele de pe gât sau picioare sunt mai mici.

Girafele trăiesc în grupuri de 20-30 exemplare, la tinerețe, la bătrânețe caută singurătarea.

Puma


Puma sau leul de munte este un mamifer carnivor din familia felidelor, cu corpul ce depășește 1 metru lungime, cu blana galbenă-roșcată, care trăiește izolat. Este extrem de feroce și abil (noaptea vânează și ziua doarme în copaci), răspândit în America de Sud, în Mexic și în SUA.

Puma nu atacă omul, ba chiar se ferește de el. Cele mai multe pume trăiesc în munți. Ele pot omorî animale mai mari ca ele, cum ar fi cerbii. De multe ori urmărește prada pe distanțe foarte lungi. Este un animal nocturn.

Pinguini


Pinguinii (ordinul Sphenisciformes, familia Spheniscidae) sunt un grup de păsări acvatice, care nu zboară, și care trăiesc exclusiv în emisfera sudică.

Pisica romaneasca